Naprapat Susanne Axillus Varberg

Tel: 0340 - 842 00

Om behandlingen

Alla kan vi drabbas av värk och stelhet. Att smärta hindrar oss från att leva det liv vi vill är inte roligt. Låt inte ryggskott, nackspärr, migrän, ischias, tennisarmbåge eller annan värk stå i vägen. Det finns hjälp att få! En naprapat är en specialist på att ta bort värken och återställa funktionen i dina leder och muskler så att du återigen kan fungera normalt.

Många vägar till smärtlindring

Naprapaten har många olika behandlingstekniker att välja mellan för att hjälpa dig med just ditt besvär; frigörelse av leden (manipulation), massage, stretching, elterapi, akupunktur, dry-needling för att nämna några. Vi ser också över din arbets- och träningssituation och kompletterar vid behov med enkla hemuppgifter.

Det krävs fem års utbildning för att bli naprapat. För att få kalla sig naprapat måste man vara legitimerad och stå under socialstyrelsens tillsyn. Det gör att du kan känna dig trygg.

Stötvågsbehandling

Ett populärt verktyg i vår verktygslåda är stötvågen. Med den har man goda effekter på senfästesinflammationer såsom tennisarmbåge, plantarfascit (hälsporre), hälsenebesvär och kalkaxel. Eftersom det finns en orsak till att besvären uppkommit ser vi stötvågen som en del av behandlingen mer än som en fristående behandling.

Vill du veta mer?

Läs mer på Svenska naprapatförbundets hemsida: www.naprapater.se

Vad kan du göra själv?

Egenvård för ryggont kan du i videon nedan: